marți, 20 martie 2012

The pianist

Filmul The Pianist (2002), este tot un film care prezinta perioada de chin a evreilor din timpul razboiului. In prim plan se afla un artist, un pianist, care prin pasiunea sa de a canta la pian incearca sa-si faca rost de bani pentru a supravietui impreuna cu familia sa in Varsovia. Insa, vine o perioada cand evreilor le este interzisa prezenta in public, sunt umiliti, batuti si insemnati ca si cum ar fii animale indezirabile. Nota 10 filmului.
Vizionare placuta!

Schindler's list

Oare cine nu a auzit, daca nu vazut, cel putin o data, filmul Schindler's List (1993). Pentru cei care nu au vazut INCA, recomand, este un film de nota 10. Filmul prezinta perioada celui de-al 2-lea Razboi Mondial in Polonia.Tema filmului este soarta evreilor si chinurile prin care au trecut acestia din cauza nazistilor vremii. Titlul filmului este sugestiv, si anume ca unul dintre afaceristii vremii, Oskar Schindler, trece pe o lista un sir de evrei pentru a-i scapa de lagarele naziste. Acesta motiveaza gestul in fata nazistilor ca fiind unul din motive de a castiga de pe urma evreilor trimitandu-i pe acestia intr-o firma sa lucreze pentru el. Lucru ce a fost bine vazut de catre nazisti. Este si un film documentar, oarecum, unde poti afla multe lucruri despre holocaust. 
Merita vizionat!


War horse

Legat de titlul acestui post, cel mai mult imi plac filmele gen razboi, aici vreau sa amintesc despre super filmul, din punctul meu de vedere, War Horse(2011), eu ii acord o nota de 9 acestui film. In film este vorba despre primul razboi mondial si lumea din acea perioada. Titlul filmului este foarte sugestiv, in prim plan este calul unui pusti dintr-o ferma engleza. Ce m-a impresionat foarte tare este legatura care se creaza intre pusti (jucat de actorul Jeremy Irvine) si calul sau. Desfasurarea actiunii are loc pe campul de lupta, calul fiind vandut unui soldat pentru a participa la razboi. In cele din urma, cei doi, calul si pustiul(devenit intre timp si el soldat) se reintalnesc pe frontul de lupta. Un moment nemaipomenit. Probabil, mi-a placut atat de mult pentru ca ador caii. Mi se pare niste creaturi superbe, care emana putere, libertate....
Vizionare placuta! Merita vazut!

Top 5 actori 2012

Cei mai buni 5 actori care au cea mai mare sansa sa castige un premiu Oscar, in acest an, sunt:



1. Demian Bichir cu filmul A Better Life


Mini biografie: s-a nascut in 1 august 1963 in Mexic, a inceput actoria la varsta de 14 ani.










2. George Clooney cu filmul The Descendants

Mini biografie: s-a nascut in 6 mai 1961 in Lexington, Kentucky, primul sau film nu a fost lansat niciodata.







3. Jean Dujardin cu filmul The Artist

Mini biografie: s-a nascut in 19 iunie 1972 in Franta.














4. Gary Oldman cu filmul Tinker Tailor Soldier Spy


Mini biografie: s-a nascut in 21 martie 1958 in Anglia, New Cross.



5. Brad Pitt cu filmul Moneyball


Mini biografie: s-a nascut in 18 decembrie 1963 in Oklahoma, Statele Unite.





Conceptul de "film bun"

Filmele ne salveaza de la plictiseala atunci cand avem timp liber, sau ne facem timp liber pentru a le viziona. Filmele sunt de mai multe categori si de obicei, mai ales in zilele noastre, este greu sa gasim un film bun. Un film bun, este un film care satisface asteptarile celui care il vizioneaza. Aceasta calitate a filmelor este si ea relativa, de multe ori un film bun pentru altii este un film extrem de prost din punctul meu de vedere.